Den som väntar på nåt gott!

Idag köpte jag träningskort. ÄNTLIGEN! Jag har väntat ett år på denna dag. När jag nämnt detta planerade inköp har vissa tittat lite konstigt på mig, blicken som säger typ "Är det verkligen så smart att börja träna i ditt tillstånd?". Och om det är! Det vore inte så smart om jag gick in med tron att jag ska komma i min gamla form nu innan plutten bestämmer sig för att titta ut. Men däremot tror jag det är smart att inte förfalla ännu mer. De fysiska problem jag haft under graviditeten har ju trots allt varit muskulära, så jag tror nog att lite muskulär aktivitet kan hjälpa till att undvika fortsatta bekymmer (peppar peppar).

Och vad blev första passet? Gravidyoga såklart :) Skratt! Lite väl lugnt och basic, men skönt att stretcha ut under kontrollerade former. Dock så var min spurt för att hinna med bussen hem bra mycket mer ansträngande än träningspasset...

Helgens skörd...

...och endast 150kr spenderade. Bärstolen och tripp-trapp-stolen fick vi ärva av generösa släktingar. Så nu kommer den lille kunna följa med och åka utförs! Kan inte vara nog tacksamma för det flyt som verkar ha drabbat oss :D

Ett tidigt kap

Igår fyndade vi ordentligt, en rejäl och relativt ny kombivagn för ynka 150 kr! Hur tur kan man ha? För min del blev det också lite reality check. Nu står den nämligen i vardagrummet och påminner en om att man snart ska bli förälder. Ja, lite panik kan jag nog få, men bara små snuttar. För när det blir för mycket panik sparkar lilleman till på rätt ställe och påminner om det fina med denna livsförändring.

Att gå runt med en tom barnvagn fick mig också att inse vilka sjuka skämt man kan hitta på med detta redskap, hahaha..fast det låter jag nog bli att gå in på :)

Toalettpolitik

Borde det inte vara en mänsklig rättighet att få gå på toaletten? Jag har rest en hel del runt om i världen och ingenstans är man så snål med toaletter som i Sverige. Visst finns de, men de kostar ju nästan jämt. 10 spänn för att lätta på trycket. Man blir ju ruinerad som gravid!

Att inte ens gallerior fattar att det kan vara bra att erbjuda gratistoaletter för att locka in kunder till varuhusen. Mycket enkel matematik kan man tycka.

Till och med i de fattigaste länderna finns det någon typ av offentlig toalett, inte alltid så fräscha förvisso, men ändock ett ställe att gå till när nöden kräver. I andra länder som tex Australien är det helt normalt att få låna toaletten på restauranger och caféer även om man inte har handlat. Men inte i Sverige. Jo, om man är kille kan man komma undan gratis på såna parktoaletter där de har pissoarer. Men vill man sitta så kostar det alltid. Är så less! Man kanske får införskaffa sig en sån här kisstratt från http://www.go-girl.se/ och ta beslag på en pissoar, haha...


Jo, jag är lite gravid

Och det är jag sedan mars. Enligt en iPhone-app jag har så blev den lille till på min systers födelsedag till och med. Nu är vi i slutet av augusti och jag börjar väl bli mer och mer gravid, om man säger så. Sen en månad tillbaka går det inte riktigt att dölja. Magen har så att säga växt om brösten, så kläderna faller inte naturligt ner över magen längre. Men det var faktiskt riktigt skönt när jag nådde till det stadiet. Nu syns det ju att jag är gravid och inte bara småtjock, så nu kan jag ha tajta kläder igen :)

Dock börjar jag nu växa ur mina favoritjeans. Kan inte ha dem stängda utan har fått skarva med gummiband och det har gått bra ett tag. Men nu måste jag ha dem ännu lösare, vilket resulterar i att de åker ner när jag går. Vilket dilemma!

RSS 2.0